Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Wat is hypnotherapie?

Hypnose (afkomstig van het Oud-Griekse ­πνος (hypnos): slaap) is een kunstmatig gecreëerde staat van bewustzijn waarin je ontspannen bent en gefocust op een bepaald onderwerp. Een mooie definitie van Dave Elman over hypnose is ‘het omzeilen van de kritische factor en terecht komen in het gebied van selectief denken’. In dat gebied kan je suggesties aannemen die je in eerste instantie misschien niet zouden geloven. Omdat het kritisch denken (het kan wel – Het kan niet) is omzeild en dus uit de weg.


Er zijn verschillende stadia van hypnose, van licht zoals een lichte roes tot een diepe hypnotische toestand.. Een lichte hypnotische toestand kan vergeleken worden met een situatie waarin men alles om zich heen even vergeet, zoals het diep verzonken zitten in een boek of het kijken naar een spannende film waar men helemaal in opgaat.


Hypnose is een verschijnsel waar iedereen doorheen gaat wanneer hij in slaap valt. Het is heel natuurlijk dus om te ervaren. We hebben de ‘lifthypnose’, de ‘snelweghypnose’ en de ‘film-hypnose’ waarbij je als het ware verzonken bent in gedachten. Het zijn universele trance-ervaringen die iedereen wel herkent. Lichte trances worden soms ook wel somnabulistische trances genoemd. Sommige mensen zijn echte somnabulisten en zie je dus vaak in trance gaan.

 Inmiddels is hypnotherapie een alom bekende therapievorm die steeds vaker en breder wordt ingezet bij diverse problemen en klachten. Hypnose wordt nog altijd gebruikt in shows maar dat is niet te vergelijken met de therapievorm waarbij het doel is om een cliënt te helpen bij zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Gelukkig zien steeds meer mensen in dat hypnose en hypnotherapie een waardevolle en veilige manier is om te gebruiken. Naast de hypnotherapie is zelfhypnose een steeds groter wordende trend. Hierbij kan je onder begeleiding van bijvoorbeeld een MP3 met trance meditatie die altijd en overal jezelf in een ontspannen staat van zijn brengen. Hypnose is voor iedereen die daar baat bij heeft en is geschikt voor bijna alle leeftijden. Het is zeker ook geschikt voor kinderen, vooral in verhaal- of metafoor-vorm. 


Bekijk hier de trance meditaties


Luister naar mijn podcast over chronische pijn..

Ga naar mijn podcast
Join de facebook groep 'Vrouwen met chronische pijn'.

Hier wordt je gehoord en gezien zoals jij bent en kan je je verhaal delen met andere vrouwen.

Button

Wat is chronische pijn?

Wanneer je chronisch of steeds terugkerende pijn hebt weet je hoe dit jouw levensvreugde sterk kan beïnvloeden.


Het beïnvloedt vaak niet alleen jouw leven maar ook dat van je naasten en geliefden.

Chronische pijn heeft daarnaast vaak een grote impact op je algehele welzijn.


Je body en mind (lichaam en geest) werken nauw met elkaar samen.

Wanneer er een pijn signaal vanuit je hersenen komt probeert je lijf je iets te vertellen.

Wanneer er pijn symptomen zijn, schade is of een aandoening dan ga je hiermee naar de dokter of specialist en meestal geneest het lichaam relatief snel.


Soms blijft de pijn, zelfs wanneer de oorzaak ervan minder of niet meer aanwezig lijkt te zijn.

Of de pijn breidt zich uit naar andere delen van je lichaam zonder dat daar een reden voor wordt gevonden.

Soms ontstaat de pijn ook zomaar, de oorzaak van de pijn is dan onverklaarbaar. Dit worden SOLK (somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten) genoemd.


Heel erg vervelend, vooral omdat je met zo'n boodschap nergens lijkt te komen.

De enige uitweg lijkt dan steeds zwaardere pijnmedicatie en vaak zonder resultaat.


De reden waarom jouw pijn chronisch is geworden is niet met een standaard verhaaltje uit te leggen.

Jouw interne representatie, of jouw model van de wereld, maakt dat jij op jouw eigen en unieke manier omgaat met pijn.


Stress kan een interne of externe factor zijn dat de pijn erger maakt.

Gevoelens zoals; boosheid, verdriet, angst, frustraties, ongerustheid kunnen onbewust veel invloed hebben op de pijn.


Emoties die niet goed verwerkt worden kunnen zich in je lichaam als trilling opslaan (emotie = energy in motion)

wat een overbelasting kan veroorzaken van je zenuwstelsel.


Je kan je voorstellen dat je hierdoor makkelijk in een cirkeltje kan blijven doorgaan.

Hierdoor kan de pijn eindeloos als prikkel vanuit je brein signalen blijft afgeven.

 

Bij chronische pijn spelen biologische, sociale- en psychologische factoren meestal een belangrijke rol.

Dit bio-pshycho-sociale model staat voor je algehele welzijn. Hierdoor is chronische pijn voor iedereen weer anders en uniek.

Het vraagt dan ook om een individuele en holistische aanpak.


Je bent niet alleen. In de totale bevolking zijn er, zowel absoluut als relatief, meer vrouwen dan mannen met een chronische aandoening: 4,7 miljoen mannen (54% van alle mannen) en 5,3 miljoen vrouwen (60% van alle vrouwen). Dit is ontzettend veel en daarmee dus ook een veelvoorkomend probleem.


Chronische pijn kan onder ander zijn: rugpijn, lage rugpijn, rugklachten, spit, hernia, fibromyalgie, hoofdpijn, migraine, schouderklachten, nekklachten, prikkelbare darm syndroom, buikpijn, aanhoudende spierpijn of hoge spierspanning.


Bij pijn ga je altijd eerst naar een arts en/of specialist om te onderzoeken of deze pijn prikkel een onderliggende aandoening of ziekte is.

Ik wil graag meer informatie

Testimonials

Dit zeggen mijn cliënten

Evelyn schrijft;


Marijke ken ik als een rustig persoon die luistert zonder oordeel Ik heb twee hypnose sessies van haar mogen ontvangen die ik als zeer prettig heb ervaren. Marijke vraagt door als zaken voor haar niet helemaal duidelijk zijn, waardoor er voor mij ook weer meer inzicht in mijn eigen vraag ontstond. Marijke begeleid het proces van hypnose op een prettige en kundige manier met voldoende tijd om het onbewuste bewust te laten worden. De hypnose sessies heb ik online ontvangen en ervaren dat dit uitstekend werkt!

Evelyn

Nederland

Dorien schrijft;


“ Ik heb een aantal online hypnose sessies mogen ontvangen van Marijke. Wat waren dat fijne sessies en wat heeft ze een fijne stem. Een echte aanrader. Ook heel erg fijn dat het online is.


Dorien

Nederland

Anne-Marije schrijft;


“ Ik heb een aantal hypnose sessies van Marijke mogen ontvangen. Dit heeft een heel erg positief effect gehad op de angsten die ik ervaarde. Ik voel me daarnaast veel rustiger in het algemeen waardoor ik ook beter slaap. Marijke is een warme vrouw die zorgvuldig werkt. Ze stelt je op je gemak en gaat oordeelloos te werk. Ook neemt ze de tijd om een goed beeld te krijgen van het probleem waarmee je komt.


Anne-Marije

Nederland

Sabah schrijft;

Ik heb marijke mogen ontmoeten en ben zo dankbaar dat ik een hypnose sessie heb mogen ontvangen. Ik heb een sessie gehad waarin mijn innerlijk kind mocht helen. Het proces van heling is door de hypnose geactiveerd. Ik heb weken nodig gehad om goed te voelen wat het heeft gedaan met mij. Voor mij is het een stuk lichter geworden. waar ik eerst angst ervaarde, voel ik nu vertrouwen om zaken weer op te pakken en aan te gaan met mezelf. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze sessie heb mogen ontvangen. Het heeft mij geholpen om sneller in het helingsproces te komen, waardoor ik nu zaken anders beleef en ervaar. Dankjewel voor jouw kundigheid om mij verder te helpen op mijn pad. liefs sabah


Sabah

Nederland

Gaby schrijft;

“ Ik had al een hele tijd last van rugpijn, maar toen ik Marijke ontmoette was het op een 9 van de 10 qua pijn niveau. Ik moest om de paar uur pijnstillers nemen, soms zelfs 's nachts omdat het zo'n pijn deed dat ik niet kon slapen. Het werd erger als ik langer in de auto moest zitten of langer moest lopen of als ik iets te veel tilde. Na de Hypnose bij Marijke voelde ik me onmiddellijk beter. Zelfs na een rit van 10 uur in de auto naar huis was het maar een 3 op 10 en dat is alleen maar beter geworden. Ik ben zo blij nu 😍

Marijke is in staat om zo'n veilige ruimte te creëren en haar duidelijke en professionele leiding maakte dit mogelijk. Heel erg bedankt hiervoor.

Gaby

Duitsland

Lotte schrijft;

“ Ik ben heel tevreden over de werkwijze van Marijke. En waarom? - Ze heeft een fijne stem om naar te luisteren - Marijke geeft een heldere toelichting wat ze doet en waarom - Marijke volgt je in het proces en stemt daarop af. Ook vind ik haar een fijn persoon. Marijke is niet bevooroordeeld en laat ieder in zijn/haar waarde


Lotte

Nederland

Angelina schrijft;

“ Wauw! Wat mocht ik weer een geweldige hypnose sessie ontvangen van Marijke Brink.

Ze nam me mee in een 'Symbolenreis' waarin we vertrouwen en liefde bij mij installeerden bij een situatie die lastig is en in de toekomst was. Ik nam een klavertje vier mee als symbool. 

Marijke is een topper! Wil jij geholpen worden met dingen die je niet los kunt laten of waar je tegen aan loopt? Neem dan zeker contact met deze kanjer op.

Ze heeft mij ook geholpen met het stoppen met nagelbijten, in één sessie ben ik er mee gestopt. Dit was me eerder al diverse keren gelukt maar inmiddels was ik alweer een aantal maanden aan het bijten waar ik enorm van baalde. Nu heb ik weer witte randjes en krijg ik steeds mooiere nagels.

Me happy de peppy!! ❤


Angelina

Nederland

Harriëtte schrijft;

“ De twee hypnose sessies die ik tot nog toe heb ontvangen van Marijke waren heel fijn.

Het lukte beide keren goed om snel in ‘hypnose stand’ te komen en te blijven. En tijdens de tweede sessie, waarin Marijke dieper doordrong in mij, kon ik vanuit die ontspanning tot bepaalde inzichten komen, die zaken verduidelijkten waarmee ik op dat moment worstelde.

De hypnose maakte het mij mogelijk het denken uit te schakelen, toegang te krijgen tot het onbewuste en van daaruit ‘te kijken’. 

Voor mij voelde het beide keren als een goede meditatie.

Het fijne is dat je je bewust wordt en blijft van je onderbewuste, zonder er iets anders mee te hoeven doen dan het te observeren en te ontvangen/accepteren wat het je laat zien.

Marijke begeleidt dat proces op een goede en fijne manier. Ze geeft ruimte en tijd om dat onderbewuste te laten zijn en zich te laten manifesteren.


Harriëtte

Nederland

Jolanda schrijft;

“ Afgelopen dinsdag heb ik een hypnose sessie gehad van Marijke Brink 

Mijn vraag was om weer bij mijn gevoel te kunnen komen.

Nog niet eerder heb ik een sessie als dit ondervonden en vond het best spannend.

Marijke kwam rustig en kundig op mij over waardoor ik met vertrouwen de sessie in kon gaan.

Nu, twee dagen later, voel ik mij nog net zo rustig en relaxed als vlak na de sessie, en voel ik beter wat ik nodig heb, hierdoor kom ik ook weer bij mij emoties.

Marijke, enorm bedankt voor je hypnose sessie

het is een echte aanrader!


Jolanda

Nederland

Bea schrijft;

“ Ik had een ongelooflijk zware winter achter de rug en de gedachten 'ik kan het zelf wel oplossen'.

Maar na maanden niet of nauwelijks kunnen slapen, 's avonds de muren op me af voelen komen en me niet meer thuis voelen in me eigen huis, moest ik schoorvoetend bekennen dat ik niet meer verder kon. 

Bij een kop thee en gezellig kletsen met Marijke vertelde ik waar ik de laatste paar maanden mee worstelde.

Marijke vroeg of ze me ergens mee kon helpen ik twijfelde, maar wat had ik te verliezen zo verder worstelen ging ook niet.

Ik besloot Marijke me te laten helpen met een hypnose sessie.  

In hypnose heeft ze mijn innerlijke zelf aangesproken en na de sessie voelde ik me rustig en ging met fijn gevoel naar huis.  

Hoe het kan geen idee maar ik maak weer nachten van 7 á 8 uur aan één stuk door en ik voel me weer veilig en fijn in mijn eigen huis. 

Dank je Marijke, ik zo blij dat jij me geholpen hebt.

Bea

Nederland

Luut schrijft;

“ Ondanks dat hypnose voor mij abracadabra is wilde ik toch een sessie ondergaan.

I.v.m. stress at the office schoot er veel pijn vanuit mij rug naar mijn benen en had ik er slapeloze nachten van. De arts had spit vastgesteld en ik moest maar rust nemen en pijnstillers slikken zo lang als nodig!!

Ibuprofen hielp enigszins maar het kan niet de bedoeling zijn dat ik daar op leef, dus Marijke stelde voor een sessie met haar te doen!!

En geloof het of niet … sinds de sessie heb ik geen Ibuprofen of paracetamol geslikt en de pijn in rug en benen is tot heden helemaal verdwenen.

Met dank aan Marijke Brink


Luut

Nederland

Marieke schrijft;

“ Echt powerful! Ik heb een online hypnose sessie mogen ervaren. Echt heel bijzonder.

Marijke is echt goud!

Weet de juiste vragen te stellen. Heeft nooit een oordeel waardoor je makkelijker alles verteld.

Echt heel fijn!! 

Mijn vraag was om weer bij mijn gevoel te kunnen komen.


Marieke

Nederland

Ik wil graag meer informatie

Copyright © 2021 — Built with GrooveFunnels. All rights reserved.